Over De Oefeningen Generator

Terug 

Voor de wiskunde op deze website steunen we op het krachtige \(\LaTeX\). De rendering wordt aan de gebruikerszijde afgehandeld door MathJax. De layout is sober en mobile-friendly met het oog op een optimale presentatie op alle soorten schermen.

\(\LaTeX\) copypasten in toetsen

Je kan de achterliggende \(\LaTeX\)-code laten verschijnen door de optie Zet LaTeX aan in te schakelen op de voorpagina. Bij het genereren van een oefeningenreeks verschijnt dan de code onder elke opgave.

Wij (leerkrachten) genereren zo reeks na reeks en copypasten de interessantste opgaves in onze toetsen in Google Documents. De add-on Auto-LaTeX Equations maakt er vervolgens in een handomdraai mooie wiskunde van.

Onze collega Dirk Ploegaerts maakte hier volgend instructiefilmpje over.

Tijdens de coronaperiode hebben we onze leerlingen van het tweede leerjaar hierover een initiatie gegeven. Je kan de uitleg die we hen hebben gegeven hier bekijken en downloaden.

Bij de oplossingen kun je de LaTeX-code ook laten verschijnen via Rechtsklik > Show Math As > Tex Commands.

Wie zijn wij?

De vakgroep wiskunde van Busleyden Atheneum Campus Botaniek is de drijvende kracht achter deze website.

De vakgroep bestaat uit: Juanita Joly (voorzitter), Sofie Luyten, Els Rosiers, Kiara Roofthooft, Anja Van Craenenbroeck en Sven Vanhoecke (implementie). Je kan ons altijd contacteren via vakgroep_wiskunde@babotaniek.be

Juanita Joly ontwikkelt ook een online cursus wiskunde. Neem zeker een kijkje!

Steun ons

De oefeningengenerator zal altijd gratis worden aangeboden. Er zullen nooit reclamebanners of andere geldgenererende mechanismen op deze educatieve website worden geplaatst.

Iedereen is vrij om het materiaal op deze website te kopiƫren, aan te passen en te verspreiden. Gelieve hierbij gewoon ergens de website te vermelden.

Je kan als leerkracht de oefeningengenerator steunen door ze op Klascement een goede waardering te geven.

Feedback wordt eveneens enorm geapprecieerd! Bedankt aan Regien Geerts en Jan Verstuyft voor het rapporteren van fouten via KlasCement.

Klascement is natuurlijk niet het enige platform waarop je onze website kan aanbevelen. Deel de website met collega's, medeleerlingen en ouders via uw favoriet sociaal medium. Alvast bedankt!

Updates

Begin februari 2021 werden een reeks updates uitgevoerd.

De layout van de website werd aangepast.

De links naar elke oefeningenreeks zijn gewijzigd.

Er werd een nieuwe feature toegevoegd

Er werd een betere foutafhandeling voorzien.

Wishlist

Hier komt de wishlist.

Oefeningengenerator vanhoeckes.be/wiskunde 2022-06-27 08:17:44