Vanhoecke S. Vlag van België

Mijn projecten

Wiskunde  English

Deze online generator steunt op MathJax en laat je toe om verschillende wiskundige opgaves te produceren voorzien van een verbetersleutel. Druk je deze documenten af, dan verschijnt de verbetersleutel automatisch op een apart blad. Interessant voor ouders die hun kinderen willen helpen met hun wiskunde-opdrachten. De oefeningen zijn momenteel beperkt tot leerstof van de eerste graad secundair onderwijs.

Op gelijkaardige wijze heb ik oefeningen voor Engels opgesteld. Gezien de vele inconsequenties en uitzonderingen in talen is dit een pak uitdagender dan bij wiskunde. Hierdoor is het aantal reeksen eerder beperkt.

Informatica (Tijdelijk buiten werking)

Deze online cursus programmeren is gebaseerd op mijn eindwerk (2008). Daarin onderzocht ik welke programmeertaal zich het beste zou lenen tot het aanleren van programmeren. Python 2.7 staat centraal in deze cursus, aangevuld met 4 andere talen. De Pythoncode is nog steeds bruikbaar, ook al zitten we ondertussen al bij Python 3.x.

print "Hello world"
is nu
print("Hello world")

Infodag Oudercontact Classrooms

Tijdens de coronacrisis van 2020 kon de infodag niet op de normale manier doorgaan. Met deze webpagina konden toekomstige leerlingen informatie opzoeken over de verschillende opleidingen bij ons op school én konden ze een livesessie opstarten met een van hun toekomstige leerkrachten via Google Meet.
Voor het oudercontact werd in dezelfde periode een reserveringsmodule opgezet, zodat het oudercontact op het einde van het schooljaar 2020 eveneens digitaal kon doorgaan.
Met de tweede golf eind oktober 2020 werd beslist om over te schakelen op Google Classrooms voor online lessen. Op deze site werden de Google Classrooms gecentraliseerd.

Chromebook, Debian en LaTeX

Ik breid mijn persoonlijke Chromebook uit met een Debianbox. Zo maak ik gebruik van extra tools die niet in de Play Store voorkomen, zoals Geany en TeXstudio.

Intro generator

Deze introgenerator gebruikt ffmpeg om een titel naar keuze op een introfilmpje te plakken. De filmpjes zijn de standaard op het YouTube-kanaal van mijn school Busleyden Atheneum Campus Botaniek. Ze werd in de coronaperiode van 2020 ontwikkeld voor collega's die de intro softwarematig niet zelf konden genereren.

Digitale prikklok

Deze digitale prikklok en stageplanner werd in 2018 - 2019 ontwikkeld in samenspraak met de stagecoördinatie van de derde graad BSO. Voor dit (en ander werk) werd ik in 2019 door VICLI in de reeks ICT-coördinator van het jaar bekroont met een eervolle vermelding en o.a. een Chromebook als prijs.

Kloklezen (analoog)  Kloklezen (digitaal)

Deze klokken in Scratch kunnen worden gebruikt door kinderen die leren kloklezen. Zet je geluid aan, want beide programma's gebruiken Text-To-Speech om instructie te geven.
Het inladen van Scratch op deze website kan wat duren, dit zijn de rechtstreekse links naar de projecten op Scratch: [Analoog]  [Digitaal]

Escape Room Pictionary

Gezien nieuwjaar 2021 in beperkte kring moest worden gevierd, werd zowel een online Pictionary (via Jamboard & Meet) als een (pittige) online escape room aangemaakt (+ Meet) zodat we alsnog als familie samen een spel konden spelen. Geïnteresseerden, geef me een seintje.

LiChess KlasCement Wikipedia YouTube LinkedIn
Andere plaatsen op het wereldwijde web waar je me kan vinden.

De persoonlijke website van Sven Vanhoecke, ICT-coördinator van Busleyden Atheneum Campus Botaniek.